Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові може з’явитися підземний паркінг

Featured Video Play Icon

Підземний паркінг може з’явитися у Чернігові на перетині проспектів Перемоги та Миру. На 11-й сесії міської ради депутати надали дозвіл комунальному підприємству «Чернігівбудінвест» на розробку проєкту землеустрою щодо відведення 2 гектарів землі від підземного переходу до пішохідного фонтану, де в перспективі планують збудувати паркінг.

Після будівництва паркінгу на цій ділянці можна буде створити нову зелену зону з молодими деревами, а також встановлювати меморіальні об’єкти – наприклад, пам’ятники.

Подібних об’єктів у Чернігові поки немає, а транспортний потік у центрі за останні роки значно посилився. Представники міської влади кажуть, будуватимуть паркінг за кошти інвесторів, а не бюджету Чернігова – місто такі витрати не потягне.

Наразі у Чернігові небагато місць біля перетину двох проспектів, де можна залишити автомобіль. Є платна парковка біля Головпоштамту, але на ній може поміститися лише кілька десятків машин.

Проєкт землеустрою мають затвердити депутати міської ради на сесії. Якщо це станеться, наступними етапами будуть збір інформації про цю ділянку (зокрема, про комунікації, що пролягають під нею) та пошуки інвестора.