ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігівській спеціальній школі №1 нова директорка

Featured Video Play Icon

Чернігівська спеціальна школа №1, де навчаються діти з порушенням слуху, отримала нову очільницю. Нею за результатами конкурсу, що відбувся 8-го листопада, стала Катерина Костюк, практична психологиня та вчителька-логопед за освітою, і до цього – директорка 38-го дитячого садка. Ще одним претендентом на цю посаду і єдиним конкурентом був виконуючий обов’язки керівника закладу впродовж останнього року Андрій Бойко. Однак, після написання письмового іспиту на знання законодавчої бази, розв’язання ситуаційного завдання, а також публічного захисту перспективних планів розвитку школи та відповідей на запитання, рішення комісії щодо переможця було одноголосним.

Педагогічний стаж Катерини Костюк – 21 рік. Працювала з дітьми різних нозологій у Чернігівському навчально-реабілітаційному центрі №2 як логопед, а також як керівниця ДНЗ – у садочку було чотири інклюзивні групи, які відвідувало 9 дітей з особливими освітніми потребами. А тому впевнена, що знайде підхід і до своїх учнів, і до їхніх батьків та колективу.

Каже, у цих дітей багато талантів, і все, що треба – це побачити їх і розкрити, а також виховати в них лідерські якості та максимально соціалізувати, щоби вони могли реалізувати себе у житті і досягти того успіху, на який заслуговують. Хорошим прикладом того, як з приходом нового директора може змінитися заклад такого типу є досвід ЧНРЦ №2, що ще кілька років тому був повністю закритим, а нині насправді нічим не відрізняється від усіх інших. Попри війну та серйозні виклики, в такий успіх вірить і майбутня очільниця цієї спецшколи. Додамо, що перший конкурс на посади директорів шкіл у Чернігові відбувся у 2017-му. Відтоді, відповідні вакансії закривають лише у такий спосіб.