Новини

Чернігівщина у жалобі: у боях за Україну загинули двоє бійців

Сьогодні на Чернігівщині провели в останню путь двох воїнів-земляків Юрія Сірика та Володимира Дзюбу, які загинули у бою за свободу та Незалежність Батьківщини.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Читайте також: Захищали Україну: на Чернігівщині попрощалися з двома загиблими Героями

У Чернігові 9 листопада попрощалися з Юрієм Сіриком. Він закінчив Історичний факультет Чернігівського педагогічного університету. У 2014 році, після строкової служби в армії, став на захист суверенітету і територіальної цілісності Батьківщини у складі Добровольчого Українського корпус. Був одним із Захисників Донецького аеропорту.

У 2016-му чоловік повернувся до цивільного життя та працював у будівельній компанії “Вімал-Спецбуд”, пізніше розпочав працювати за кордоном. З початком повномасштабного ворожого вторгнення Юрій повернувся на Батьківщину, аби зі зброєю в руках вчергове стати на її захист. Так він долучився до складу військової частини А0501 на посаду старшого водія одного з підрозділів.

На жаль, 31 жовтня під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Новоселівське на Луганщині Юрій Сірик загинув… Поховали Героя на місцевому кладовищі «Яцево».

У селі Стрільники 9 листопада провели в останню путь Володимира Дзюбу. У 2011-2012 роках Володимир проходив строкову службу, потім працював патрульним поліцейським у Києві. У 2015-2016 роках наш земляк брав участь в антитерористичній операції на Сході, після чого повернувся у рідне село. Працював Володимир робітником із благоустрою у КП “Бахмацьке”.

У перший день повномасштабного ворожого вторгнення наш земляк не зміг лишитися осторонь, тож добровільно став на захист України. Службу проходи у складі 30-ї окремої механізованої бригади ім. Костянтина Острозького.

На жаль, 2 листопада під час виконання бойового завдання поблизу села Костянтинівка на Донеччині Володимир Дзюба загинув… Йому було 30 років. Поховали Героя на кладовищі малої Батьківщини. (фото 4-6).