Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові привітали працівників культури з професійним святом

Featured Video Play Icon

9 листопада – свято працівників культури та аматорів народного мистецтва. В Чернігові сфера культури і досі оговтується після шкоди, завданої російською навалою. Відновили роботу театри, бібліотеки, музеї та художні школи, але повернути людей, що виїхали з Чернігова, справа складніша.

У Чернігові видатних працівників сфери культури відзначали у музичній школі №1. Секретар міської ради Олександр Ломако, який вручав їм грамоти, зазначив, що державі пора б вивчити урок російсько-української війни, визнати провідну роль культури у житті нації та поставити її у пріоритет.

Свою відзнаку під час святкування отримала і Анастасія Авраменко – викладачка та концертмейстерка Чернігівської музичної школи №1. Вже 11 років вона вчить дітей та молодь грати на фортепіано. Після повномасштабного російського вторгнення чимало її вихованців та колег виїхали за кордон, але вихід все ж було знайдено: дітей вчать дистанційно, а навантаження перерозподілили між рештою викладачів.

Коли Чернігів перебував у російській облозі, улюблене фортепіано рятувало Анастасію Авраменко від відчаю. Вона грала на ньому відому “Мелодію” Мирослава Скорика.

Також в рамках святкування у фойє музичної школи №1 влаштували виставку картин за авторством учнів Чернігівської дитячої художньої школи та школи мистецтв імені Любомира Боднарука.