Факт-новини: оперативні сюжети

Садок №66 досі без опалення: як вирішують питання

Featured Video Play Icon

18 жовтня батьки вихованців чернігівського садочка №66 знову прийшли до міської ради. Вони вимагають повернути дітей до дошкільного навчального закладу і не зачиняти його. Нагадаємо, це єдиний дитсадок у місті, де через особливості закупівлі газу досі не ввімкнули тепло. У закладі своя індивідуальна котельня і відповідно до діючого законодавства газ для неї мають закупати окремо. Через відсутність тендерної процедури і виникли складнощі з підключенням опалення.
На час вирішення питання з газопостачанням, управління освіти міської ради запропонувало перевести дітей до інших садків.
«На сьогодні створено всі умови для того, аби батьки дітей, яким потрібно відвідувати дитячі садочки, всі були забезпечені місцями. Станом на сьогодні батьки 62 дітей подали письмові заяви і діти зараховані до інших дитячих садочків», – сказав начальник управління освіти чернігівської міськради Василь Білогура.
Ситуація довкола чернігівського садочка №66 показова на фоні всієї країни. Проблеми з опаленням в бюджетних установах, які мають свої газові котельні, спостерігаються в багатьох містах. За інформацією управління освіти, тендер на закупівлю газу для 66-го садочка оголосили ще влітку за ціною 17 гривень за куб, та бажаючих постачати паливо навіть за ціною у 30 гривень і досі немає. Умови газової гри на ринку кабальні. Так, у травні ввели ринок газу, а закон про тендерні закупівлі, як показує дана ситуація, не працює.
Стурбованим батькам у міській раді пояснили, на сьогодні чекають підписання відповідного договору з НАК “Нафтогаз” для постачання палива бюджетним організаціям, які використовують газ самостійно.
За словами міського голови, садок зачиняти не збираються, а ситуацію, яка склалася, намагаються вирішити всіма можливими шляхами.
Зазначимо, через ситуацію з договорами, окрім садочка №66, досі без тепла залишаються міська стоматологічна поліклініка і дитяча поліклініка №2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тариф на опалення для чернігівців не підвищуватимуть