Факт-новини: оперативні сюжети

«Твій дім»: як чернігівці писали цьогорічний радіодиктант національної єдності

Featured Video Play Icon

Цьогорічний текст 22-го радіодиктанту національної єдності називався “Твій дім”. Його авторка — письменниця та режисерка Ірина Цілик, читала народна артистка України Ада Роговцева. У День української писемності та мови працівники культури, які, до слова, також відзначають своє професійне свято, теж долучилися до написання. Представники мистецьких шкіл, палацу культури, бібліотек та інших закладів, які підпорядковуються управлінню культури, згуртувалися разом за допомогою платформи зум.

Цього року радіодиктант має особливе значення. Адже писали його в умовах повномасштабної війни з чітким усвідомленням значення української мови для кожного українця.

Водночас за словами Олександра Ломако, День української писемності та мови — це гарна нагода подумати також і про загальнодержавний курс щодо популяризації української мови.

Військовослужбовець Володимир писав диктант національної єдності уперше. За його словами, у нинішньому контексті українська мова — теж є зброєю у війні з агресором.

До 11 години 10 листопада усі охочі можуть надіслати свої диктанти на перевірку. Можна або надіслати листа до Києва, або відправити скан чи фото тексту на електронну адресу організаторів.