НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Турнір пам’яті загиблого воїна Дениса Пономаренка провели у Чернігові

Featured Video Play Icon

Ніна — мама загиблого чернігівського захисника з позивним “Аскет” Дениса Пономаренка. Вона ділиться історіями про сина з його друзями, знайомими — великою спортивною родиною, частиною якої був і Денис. У 2015-му хлопець пішов захищати країну на Схід у складі батальйону «Азов». А на початку повномасштабного вторгнення став до оборони Київщини.  Життя воїна обірвалося внаслідок рашистького обстрілу неподалік села Мощун у березні 2022-го. Мама Дениса розповідає, він завжди був цілеспрямованим як у спорті, так і у військовій справі, бо було з кого брати приклад.

Він постійно вдосконалювався, досягав цієї вершини. І по-іншому, мабуть, і не могло й бути. У нас сім’я, у нас тато військовий був прикордонник. Тому, мабуть, дійсно, це все поряд із спортом. Він бачив постійно татових друзів, які приходили у цій військовій формі. Але все таки, мабуть, більше мабуть приклад він взяв з старшого брата, – каже мама загиблого захисника Ніна.

Напередодні дня народження загиблого захисника на чернігівському стадіоні “Юність” провели змагання для дітей та підлітків, більшість з них знали Дениса особисто.  У заході брали участь вихованці спортивних шкіл міста, зокрема і клубу бойових  мистецтв  “Чернігів-Щит”, де свого часу займався Денис. Тренер Володимир Святусь каже, на змаганнях учасники виконували вправи, які найбільше подобалися полеглому бійцю.

Ми робимо це в честь нашого побратима, нашого друга. Цей хлопець займався рукопашним боєм з дитинства, він мій учень, плюс він вів тренування вже, він  приймав участь у заходах, спортивних зборах. Він любив працювати над собою, він любив бігати кросфіт, – зазначив тренер-викладач бойових мистецтв в клубі «Чернігів- Щит» Володимир Святусь.

Він захищав Україну і сталось так, що він помер і ми сьогодні вшановуємо його пам’ять та інших загиблих воїнів. Він був дуже щирим, він тренувався разом зі мною, всім новачкам допомагав. Наприклад, коли я прийшов до цього клубу, він пояснив, що де знаходиться та допомагав усім, – сказав друг загиблого захисника Артур Рудник.

Загалом у змаганнях взяли участь 132 учасники. Вони боролися за перші місця у чотирьох дисциплінах: підіймання тулубу з горизонтального положення, підтягування, біг та берпі. Захід провели за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міськради і центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”.