Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівська молодь опановує 3D-моделювання

Featured Video Play Icon

16-річний Олексій прийшов на курс 3D-моделювання. Хлопець вирішив навчитися розробляти моделі для сучасних технологій. У майбутньому  планує стати інженером, а тому каже, що навички роботи в новому комп’ютерному середовищі допоможуть йому створювати власні проєкти.

Я був мотивований тим, що я навіть зараз вже розроблюю деякі моделі для 3D-принтеру або для лазерного гравіювання. Я хотів би поглибити свої знання в цій сфері, щоб робити більш деталізовані, більш складні і більш цікаві моделі для цих задач, – розповів школяр Олексій Корюковець.

Відтак 3D-моделювання допомагає фахівцям швидше втілювати інноваційні ідеї в життя, максимально точно їх візуалізувати. Цей метод  активно застосовують у багатьох галузях – від архітектури до медицини, каже директор центру створення і розвитку стартапів при НУ “Чернігівська політехніка” Сергій Безбородько. Загалом, за допомогою 3D-моделювання можна не лише розробляти детальні макети, наприклад, споруди чи певного продукту, а й ефективно вносити зміни на ранніх етапах, що економить час та ресурси. Аби навчити молодь азам роботи з 3D-моделюванням, на базі Peremoha Lab відкрили безоплатні курси.

Показуємо приклад, які можливості в редакторі і одразу проєктуємо, проєктуємо, проєктуємо. Тому що, щоб засвоювати навички треба багато годин провести в редакторі, щоб вивчити всі його кнопочки, можливості якісь там, зробити пару помилок, але їх вчасно виправити під час заняття з лектором, – зазначив директор центру створення і розвитку стартапів при НУ “Чернігівська політехніка” Сергій Безбородько.

Ми будемо намагатися дати знання щодо 3D-моделювання. Зробити з відвідувачами курса модель, зробити відповідну візуалізацію цієї моделі, на кращому світлі відповідно представити, і потім ця модель повинна стати для них макетами. Ми завжди намагаємося працювати в команді. Головне не просто щось навчитися зробити, це треба робити в команді. Це треба доносити до колективу, щоб вони мали можливість розподілити навантаження між собою, поділитися досвідом, – каже доцент кафедри технології зварювання та будівництва НУ “Чернігівська політехніка” Тімур Ганєєв.

Сергій Безбородько зазначає: найголовніше – мотивація та бажання вчитися новим речам. Загалом, у контексті відновлення та інновацій Україна робить кроки вперед у використанні сучасних технологій, зокрема, й для перетворення будівельного сміття на корисний ресурс. Використання 3D-моделювання у цьому процесі є ключовим, оскільки воно дозволяє точно планувати та оптимізувати відновлювальні роботи.