Факт-новини: оперативні сюжети

єВідновлення: ще 40 чернігівців отримають компенсацію за пошкоджене майно

Featured Video Play Icon

Чернігівці продовжують отримувати компенсацію за пошкоджене майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією армії рф проти України. Відтак, в межах державної програми “єВідновлення” виплати отримають ще 40 людей на загальну суму у понад 2,4 мільйона гривень.  19-го вересня виконавчий комітет міської ради затвердив рішення спеціальної комісії, що документує пошкодження.

Було прийнято 57 рішень, 40 рішень про надання компенсації на загальну суму 2.428.689 грн 21 копійка. 8 рішень про відмову, 6 заяв повністю відновлено заявником, тому відмова, 2 заяви у зв’язку з відмовою заявника по заяві заявника. Три рішення про зупинення, 6 рішень про поновлення, які не потребують затвердження виконкомом, – повідомила начальниця відділу організації роботи з питань компенсації за пошкоджене та знищене нерухоме майно ЧМР Олена Бей-Лось.

Затверджене рішення протягом трьох днів вносять до реєстру пошкодженого та знищеного майна. Нагадаємо, розміри компенсації за цією програмою залежать від масштабів пошкоджень житла та необхідного обсягу ремонтних робіт. Максимальна сума, яку виплачують за один об’єкт   – 200 тисяч гривень.