Факт-новини: оперативні сюжети

Ціни на ягоди кусаються

Featured Video Play Icon

Літо у розпалі. Вже з’явилися і перші ягоди. Черешня та полуниця користуються попитом. Хоча ягоди – не дешеві. За кілограм полуниці правлять від 75 до 95 гривень. Черешня коштує від 60 до 120 гривень. Чернігівці по-різному ставляться до таких цін. Одні вважають ціни нормальними, іншим вони не по кишені.

Приватний підприємець Тетяна Сенько продає українську полуницю і черешню. Перед закупкою кожну ягоду перевіряє, адже хоче пропонувати вибагливому покупцю якісну продукцію. Полуниця –  з Надіновки,  черешня з Мелитополя. Ціни на ягоди піднялися  через холодну погоду і затяжні дощі, пояснює продавчиня.

В Олександра Птуха – місцева полуниця та черешня. Підприємець впевнений, що надмірні ціни – причина несприятливих погодних умов для цих ягід. Але прогнозує – ціни можуть впасти, якщо погода покращиться. Обвалу цін на перші ягоди не буде, вважають продавці. Але вже до кінця тижня полуниця може подешевшати. Рекордні ціни на черешню теж, імовірно,  зменшаться. Адже в багатьох господарствах пізні сорти цієї ягоди лише дозрівають. І за гарної погоди підвищиться її врожайність.