ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Автопробіг протесту

Featured Video Play Icon

Протест із подвійною метою – так можна описати акцію, яку провели у п’ятницю підприємці Чернігівщини. Цим морозним ранком вони зібралися на Привокальній площі, аби висловити своє невдоволення локдауном та законом про обов’язкове використання касових апаратів.

Як пояснили учасники акції, їх турбують не самі касові апарати як такі, а штрафи, пов’язані з їх використанням – адже за кожною операцією слідкуватиме фіскальна служба.

На привокзальній площі зібралося близько ста підприємців, всі на автомобілях, після чого вони рушили в автопробіг Черніговом. Їхній маршрут пролягав проспектом Перемоги, вулицями Рокосовського, Пухова, Бєлова, Шевченка та іншими. Колона вийшла такою великою, що її складно було утримати докупи, але увагу містян протестувальники точно привернули.

Першою зупинкою автоколони став супермаркет “Епіцентр”. Там підприємці провели флешмоб під назвою “Локдаун – клоунада”.

Наприкінці акції протесту учасники дісталися Красної площі. Там вони ухвалили дві резолюції – до Президента і прем’єр-міністра України, а також для чернігівського міського голови. В першій підприємці просять скасувати законодавчі вимоги, якими запроваджується обов’язкове використання РРО суб’єктами господарювання 2-4 груп і не запроваджувати в подальшому карантинні обмеження, якими блокуєтсья робота суб’єктів малого та середнього підприємництва.

Друга резолюція, до міської ради, містить прохання скасувати єдиний податок для ФОПів.

Наразі підприємці чекатимуть реакції на їхні резолюції, а також планують на 28 січня поїздку до Києва. Там вони хочуть поспілкуватися з вищим керівництвом держави віч-на-віч.