Факт-новини: оперативні сюжети

Повернення до карантинних заходів економіка не витримає

Featured Video Play Icon

Майже у кожного другого чернігівця з підтвердженим COVID-19 захворювання протікає майже безсимптомно або, як звичайна ГРВІ. Таку аналітику навів на ранковій нараді у Чернігівській міській раді 9 червня начальник управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

-На сьогодні по Чернігову зареєстровано 111 випадків COVID-19, – каже він. 24 – одужали, 86 – хворіють (з них 17 – у стаціонарі, 69 – амбулаторно), 1 – летальний випадок.

Наразі міськими мобільними бригадами уже відібрано майже 2,5 тисячі ПЛР тестів та 500 експрес. При цьому, за словами головного медика Чернігова, симптоми у пацієнтів незначні. У більшості амбулаторних випадків захворюваність протікає легше, ніж при грипі чи ГРВІ. Відмінність Чернігова від інших більш інфікованих регіонів Владислав Кухар пояснює більш агресивним штамом..

При цьому медичні заклади Чернігова забезпечені усім необхідним для лікування пацієнтів з COVID-19 та засобами індивідуального захисту працівників. За квітень всі вони отримали обіцяні 300% доплати за роботу з інфікованими,- повідомив В. Кухар. Міський голова В. Атрошенко у черговий раз звернувся до чернігівців з проханням не нехтувати засобами особистої безпеки.

-По кількості захворювань на 100 тисяч населення ми на межі, – каже мер. Якщо перейдемо її, будемо змушені повернутися до попередніх умов карантинних обмежень із зупинкою деяких видів бізнесу. Наша економіка цього не витримає.

Усі дитячі садочки Чернігова вже тиждень приймають дітей. Всіх заходів безпеки там дотримуються. При цьому батьки не поспішають вести своїх малят у групи,-повідомив начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура. У п’ятницю було 25% або 2 800 дітей. Роботу дитячих закладів забезпечую 3 000 працівників.

Також на оперативній нараді говорили про пляжі та рятувальників. У Десні вперше за сто років такий низький рівень води – 179 см над нульом поста. Міський голова рекомендував комунальникам знайти можливість доплачувати водолазам за роботу у понаднормовий час на умовах сумісництва.  Владислав Атрошенко привітав чернігівців та усіх присутніх з минулими святами та представив керівника нового департаменту  соціальної політики Ірину Марчук.