ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Тролейбуси з автономним ходом чи відновлення мережі: який транспорт поїде на Подусівку?

Featured Video Play Icon

Відновлення мережі чи закупка тролейбусів з автономним ходом. У Чернігові жваво обговорюють питання руху соціального громадського транспорту в районі Подусівка, який був під прицільним вогнем ворога в березні 2022 року. Росіяни значно пошкодили контактну тролейбусну мережу, яка й забезпечувала курсування цього виду транспорту. Орієнтовна вартість її відновлення, за цінами цього року, складає 22–25 мільйонів гривень. До того ж доведеться купувати й нові машини на маршрут. Тому місто розглядає більш вигідне з економічної точки зору рішення – купівлю тролейбусів з автономним ходом.

-10,7 мільйонів гривень звичайний тролейбус, 13,5 з автономним запасом ходу. Нам треба їх чотири для початку. Різниця 3,5 це – 14 мільйонів гривень. За 14 мільйонів ви мережу не зробите, і половину не зробите, зробите третину. Тобто це втричі дешевше, – зазначив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Для відновлення тролейбусної мережі на Подусівці, необхідно й багато часу — щонайменше рік, каже начальник ЧТУ Руслан Ємець. Жителі мікрорайону потребують сполучення з центром і іншими куточками міста. Одне  завдань – швидше забезпечити пільгові категорії громадян безоплатним проїздом.

– Реально таких великих мікрорайонів, де проживають громадяни, пенсіонери перш за все, це в нас Шерстянка й Подусівка, тільки два мікрорайони, які не охоплені електротранспортом. Я вважаю, що побудова контактної мережі на Подусівку — це не настільки розумно як закупівля тролейбусів з автономним ходом. Тролейбусна мережа міста вона досить розгалужена і вона дозволяє використовувати такий тип транспорту, – зауважив начальник КП «ЧТУ» Руслан Ємець.

Перевага тролейбусів з автономним ходом і в тому, що вони зможуть працювати за аварійних відключень світла. А в умовах, коли країна-терорист може в будь який момент завдати удару по критичній інфраструктурі — це надважливо. Це розуміють і в інших містах України, де також  йдуть шляхом створення змішаного парку громадського електротранспорту.

– Є дуже чудовий приклад. Місто Чернівці, яке оголосило тендер європейській, до речі, за кредитні кошти і в цьому тендері вони купують 20 тролейбусів нових, 5 з автономним ходом і 5 гармошек Така кількість тролейбусів з автономним ходом приблизно 25–30 % від загального складу, це вже така стала практика європейських міст, – повідомив Руслан Ємець.

Комунальний автопарк Чернігова зовсім скоро поповнять 10 автобусів з Латвії. Їх передачу погодили після звернення Олександра Ломако до керівництва і депутатів Ризької міської ради.

– Хотів би подякувати Ризі, депутатам міської ради і віці-меру Едвардсу Ратніексу за сприяння якого й завдяки рішенню депутатів, які ухвалили його на минулому тижні. Рига виділила Чернігову 10 автобусів, які, я думаю що, будуть у нас використовуватися декілька років, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Машини не нові, це муніципальний транспорт, який курсував у Ризі. Але їх ресурс дозволяє ще декілька років слугувати чернігівцям і має покращити якість надання транспортних послуг в нашому місті.