ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Нове місто-побратим з’явиться у Чернігова

Featured Video Play Icon

У Чернігова з’явиться нове місто-побратим – Сен-Дені, що розташоване на півночі Франції за 9 кілометрів від Парижа і по суті є частиною його передмістя. Сен-Дені відоме своєю історією, архітектурою та культурною спадщиною. На щотижневій нараді в муніципалітеті виконувач обов’язків очільника Чернігова Олександр Ломако повідомив, що відповідну угоду про партнерство підпишуть найближчим часом.

Я вже спілкувався з міським головою, я записував звернення і воно було показане для депутатів міської ради, вони голосують на найближчій сесії і ми проголосуємо на найближчій сесії, для встановлення партнерських стосунків між містом Сан-Дені і містом Чернігів, – повідомив  в.о міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Відділ міжнародних відносин та інвестицій міської ради активно веде переговори з іноземними партнерами. Серед яких і представники французького Реймсу.  Нагадаємо, місто стало побратимом Чернігова цьогоріч у травні. Відтак уже влітку 15 юних чернігівців та чернігівок, які внаслідок повномасштабного російського вторгнення втратили одного з батьків, вирушили до Реймсу на відпочинок. Як розповів Олександр Ломако, у межах цієї поїздки вони побували  і  в Сен-Дені.

Наші діти вже влітку відвідали Сен- Дені. Це була культурна реабілітаційна поїздка,  діти дуже задоволені повернулися з Сен-Дені, вони прийняли їх дуже тепло і корисна була така поїздка, тому у Чернігова буде ще один партнер Франції, нещодавно ми підписали в травні угоду з містом Реймс, тепер ще буде місто Сен-Дені, теж цікаве місто і я думаю, що співпраця між нашими містами вона піде на користь в першу чергу мешканцям Чернігова, мешканцям Сен-Дені, – зазначив Олександр Ломако.

Співпраця з європейськими містами значно посилилася після деблокади Чернігова. Спрямована вона була передусім на залучення підтримки у питаннях відбудови, а також участь у європейських проєктах, зокрема тих, що сприяють обміну досвідом для майбутнього розвитку нашого міста. Додамо, з  2022 року містами-побратимами Чернігова стали: польський Жешув, німецький Аахен, фінська Лаппеенранта і вищезгаданий французький Реймс.