Факт-новини: оперативні сюжети

Спортивна взаємодопомога: чернігівські боксери передали інвентар біатлоністам

Featured Video Play Icon

Близько 80 пар лиж, палиць та взуття для заняття зимовими видами спорту передала чернігівська обласна федерація боксу федерації біатлону. Коли у березні російські війська розбомбили лижну базу, був знищений також весь інвентар, тому допомога від боксерів стала як ніколи на часі.

Ми зараз бачимо коло маленьке, і на колі катається трошечки більше ніж пару десятків людей, але займаються насправді більше трьохсот, і ці діти потребують інвентаря, і його насправді просто немає, – зазначає голова чернігівського обласного відділення НОК України в Чернігівській області Ніна Лемеш.

Інвентар, переданий обласній федерації біатлону, не підходить для професійних занять, та й до того ж був у вжитку. Але він дасть змогу зберегти найбільший контингент відвідувачів бази – лижників з початкових груп.

Вони теж хвилюються, вони теж розуміють, що відбувається в країні. І щоб це не вплинуло в психологічному плані на подальший розвиток дітей, це дуже гарно коли вони займаються фізичним навантаженням на фізичному повітрі. Це всі розуміють, здоров’я поліпшують, і навчання в них тоді буде краще, тому що коли вони гарно позаймалися на відкритому повітрі, потім вони можуть сконцентруватися на навчанні вдома наприклад, – зауважує  директорка обласної дитячо-юнацької спортивної школи з зимових видів Ніна Бондаренко.

Чернігівським боксерам це обладнання теж свого часу ставало у нагоді, але знаючи, в якому скрутному становищі опинилися лижники, інвентар віддали без вагань.

Хлопці ходили звичайно, боксери без лиж теж не можуть. Воно ж розвиває руки, чи б’єм те й розвиває, – уточнює  тренер-викладач з боксу Анатолій Бородавкін.

Проблема розбомбленої будівлі спортивної школи наразі вже частково вирішена. Поруч знаходиться модульне містечко, де можна перевдягатися та зберігати інвентар. А от трасою вихованці школи поки користуються лише частково, катаються лише у строго визначених місцях. Після активних бойових дій у навколишніх хащах ще можуть бути нерозірвані боєприпаси.

Переданий боксерами інвентар не закриває усіх потреб спортивної школи, тому тренерський склад найближчим часом займатиметься розподілом лиж, палиць та взуття між дітьми так, щоб ніхто не залишився без уваги.