ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові зі святом Миколая привітали дітей загиблих воїнів

Featured Video Play Icon

Юні чернігівці, які втратили батьків у російсько-українській війні, не повинні залишитися без свята. Ідея, висловлена раніше міським головою Владиславом Атрошенком, була втілена у життя 19-го грудня, коли до дітей завітав Святий Миколай.

Приїздимо, знайомимося. Тут найголовніше – приділити певну увагу дитині, сподіваюсь, що всі будуть розповідати віршика або співати пісеньку. Головне, щоби залишився оцей дотик того, що дійсно Святий Миколай прийшов і привітав дитинку, – каже Святий Миколай.

Сім Миколаїв було задіяно. Були розроблені маршрути, 72 родини, до них Миколаї приїхали, привітали, були подаруночки, теплі слова. Це надзвичайно важливо, оцей теплий дотик Миколая до дитини, особливо в такі непрості часи для нашого міста, для наших дітей, – зазначив керівник Управління культури та туризму міської ради Олександр Шевчук.

В оселі Наталії Кравченко панує різдвяно-новорічна атмосфера – ялинка та гірлянди вже на своїх місцях. Сім’я, хай і неповна, буде святкувати. Її син Олег обіцяє Святому Миколаю підтягнути наступного року математику і отримує свій подарунок.

– Це приємно, дітки завжди чекають Святого Миколая, це ж як традиція, завжди приємно. Ми наче й дорослі, а все одно чекаємо цих свят, – зазначає Наталія Кравченко.

В іншій родині, святого Миколая особисто зустрічає юний Марк. Він також добре поводив себе цього року і отримав хороші оцінки у школі. Зараз він мріє знову побачити своїх друзів.

Настрій, звісно, хороший, але не сильно, бо зараз війна. І хочеться, щоб скоріш війна закінчилась і настрій буде дуже-дуже чудовий. Щоб не було сирен, щоб всі однокласники, друзі, які за кордоном, вони повернулись, – каже Марк.

У Чернігові Святий Миколай традиційно проводить день у різних куточках міста, даруючи радість і солодощі якомога більшій кількості людей. Цього року дітям, які втратили на війні батьків, приділяють особливу увагу.