Факт-новини: оперативні сюжети

Ялинка міського голови: у Чернігові розпочалися святкові програми для дітей

Featured Video Play Icon

У дітей має бути дитинство. Подарунки, щирі посмішки, святковий настрій та яскраві концертні номери – усе це чекало на юних чернігівців на Святі ялинки міського голови. Цьогоріч організатори приділили особливу увагу дітям вразливих категорій, які найбільше потребують уваги та приємних емоцій: дітям загиблих воїнів, постраждалим внаслідок бойових дій, сиротам, малечі з багатодітних родин. Перед початком концерту педагоги-організатори клубів за місцем проживання проводили майстер-класи, аби діти могли змістовно провести час.

Ми вітаємо діток від міського голови. Це так звана новорічна ялинка міського голови. Проходить декілька таких ялинок. Діти отримують окрім подарунків, окрім солодощів приємні такі відчуття підтримки, де проходить казка, новорічна казка, де є вистава, де вони насолоджуються. Це такий теплий вечір привітання з новорічними святами, – підкреслює начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЧМР Андрій Дериземля.

Маленьких глядачів чекав новорічний концерт, виступи колективів міста, вокальні номери, танцювальні постановки – така програма ялинки 2022.

Цього року в нас не вистава. Цього року в нас новорічні концерти. І ми дуже вдячні всім колективам, які відгукнулися. Для них було важливо подарувати свій талант, свої вміння, своє тепло іншим дітям, тобто це такий концерт від дітей до дітей, для дітей, – зазначає заступниця директора міського Палацу культури Олена Іваненко.

Цей концерт дуже такий особливий в плані того як він збирався. Знаєте як медовий пряник по родзинці, по якомусь горішку, зібрали отакий класний концерт для того, щоб діти відчули свято і відчули оце диво, яке несе нам Святий Миколай, – додає Олена Іваненко.

Організатори та гості ялинки впевнені – життя продовжується, і під час війни позбавляти дітей новорічної казки та дитинства не можна.

Життя триває, і на сьогодні досить велика кількість дітей знаходиться в Чернігові. Якщо навіть під час таких буремних подій не привітати дітей, вони можуть, на мій погляд, втратити віру в чарівника, віру в Святого Миколая. Ми, дорослі, це повинні підтримати, щоб діти сподівалися, щоб діти не розчарувалися, і кожна дитина отримала подарунок, – наголошує Андрій Дериземля.

Дитинство забирати не можна. Вони мають відчути це свято. Вони мають відчувати підтримку і мають відчувати якесь тепло, яке їх зігріває. Тому для нас робити для них свято – це не просто наш обов’язок, це від щирого серця. І тут була однозначна позиція усіх представників і управлінь, і, звичайно, нашого Чернігівського міського голови, – зауважила Олена Іваненко.

На Святого Миколая заведено дарувати смаколики. Тому одразу після концертної програми дітки отримали набори солодощів від Владислава Атрошенка, які стали приємним доповненням до незабутніх вражень від вистави.