Факт-новини: оперативні сюжети

Соціокультурний хаб в укритті: у Чернігові з’явився ще один жіночий простір

Featured Video Play Icon

Цей простір і загалом проєкт став можливим, завдячуючи партнерству із ГО “Бюро гендерних стратегій і бюджетування”, які реалізують великий проєкт “Жінка для жінки: підтримка лідерства ВПО та посилення впливу на прийняття рішень”, – зазначила голова ГО “Жіночий формат” Антоніна Федорченко.

Кожен діалог має бути підготовлений, він має мати підводку, він має мати певні питання, на які варто було би спробувати відповісти спільно. І тільки потім по-трошечки народжується атмосфера довіри, коли жінки починають висловлюватися і висловлювати, власне, ті внутрішні переживання, які мають в собі, – каже фасилітаторка діалогів за мир на базі простору Наталія Висіканець.

Головною метою створення хабу є формування простору, де жінки можуть вільно ділитися досвідом та думками, брати участь у різноманітних мистецьких, освітніх та інтелектуальних заходах, що допомагатимуть виявляти власний потенціал у різних сферах життя. Аби убезпечити всіх учасників, хаб відкрили на базі укриття.

Це безпечний жіночий простір для діалогів, тому укриття як місце для будь-якого простору наразі, в сучасних умовах, є найбільш оптимальним рішенням, тобто, зараз на Чернігівщині повітряна тривога, а ми можемо тут знаходитися, тому що тут безпечно і не переривати будь-які заходи, – додала Антоніна Федорченко, голова ГО “Жіночий формат”.

Наші діалоги направлені на те, щоби спонукати жінок говорити, говорити відверто, шукати вирішення проблемних питань, тому що насправді їх дуже багато. Одне з таких масштабних питань, яке нас очікує – це відновлення. Власне, відновлення нашої країни, – уточнила фасилітаторка діалогів за мир на базі простору Наталія Висіканець.

Організатори зазначили: простір відкритий як для жінок, так і для дітей та чоловіків, а тому доєднатися до ініціатив та відвідати хаб може кожен бажаючий. Про заходи повідомлятимуть заздалегідь на своїх сторінках у соцмережах.