ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Від телевізійної кухні до польової: Starlink для воїнів та історія відеоінженера Сергія Кірюшкіна

Featured Video Play Icon

 Наш колега, випусковий відеоінженер Сергій Кірюшкін, взимку 2023-го вступив до лав ЗСУ. Відтепер він забезпечує  побратимів смачною їжею, котру готує разом зі своїм підрозділом. У цивільному житті Сергій навчався професійної кулінарії, але застосовувати здобуті знання йому довелося лише в умовах повномасштабної війни.

Працюю я на кухні, кухарем. Багато у мене побратимів, теж кухарів. Працюємо кожен день, три рази на день кормимо людей, хлопці задоволені, все круто, класно. На одного бійця на передку, потрібно 5 людей забезпечення, тобто це підніс БК, годування, транспорт щоб приганяти. Ми робимо свою роботу, кожен робить свою роботу на перемогу України, – розповідає військовослужбовець Сергій Кірюшкін.

Наразі Сергій та його побратими потребують систему “Starlink”, яка надасть їм доступ до широкосмугового інтернету та стабільного зв’язку.

– Зв’язок на фронті –  це передусім ефективне виконання бойових завдань, і для нас це зв’язок з рідними. На старлінк нам залишилося дуже мало, всього 10 тисяч гривень, сподіваємося, що дуже скоро ми закриємо цей збір, все буде у нас добре, – підкреслює Сергій Кірюшкін.

Підтримали колегу донатами і співробітники нашого телеканалу. Аби віддячити, військові вирішили подарувати український прапор із особистими підписами та побажаннями.

Це наш прапор.

Команда “Нового Чернігова” також підготувала сюрприз для Сергія. Завдяки пекарям Чернігівського хлібокомбінату,  запашні короваї з маком та яблуками невдовзі вирушать на передову.  До речі, підприємство безкоштовно підтримує наших захисників та забезпечує їх свіжою випічкою.

– Хліб – це завжди добро. Хліб – це завжди, коли на рідній землі. От ми дуже хочемо, щоб скоріше поверталися на рідну землю. Боронили всю нашу рідну Україну, а поверталися до себе додому, ви нам дуже сильно потрібні, живі здорові і неушкоджені і з перемогою, усім нам скорішої перемоги, – наголошує генеральна директорка КП ТРА “Новий Чернігів” Наталія Левочко.

Наразі у лавах ЗСУ перебуває п’ятеро співробітників телеканалу “Новий Чернігів”. Зараз кожен з них робить усе можливе, аби пришвидшити перемогу України та якомога скоріше повернутися до улюбленої роботи.