Факт-новини: оперативні сюжети

Реконструкція Київської та будівництво скейт-парку – у центрі міста кипить робота

Featured Video Play Icon

Реконструкція вулиці Київської йде за планом. Між перехрестями з Мстиславською та П’ятницькою вже укладений щебінь. У понеділок за процесом спостерігав міський голова. Він розповів, що верхній шар асфальту тут укладатимуть вже наступного року.

 На Київській замінюють і підземні комунікації. Наприклад, біля перехрестя з проспектом Миру лежать труби теплової мережі. Прокладені вони були майже 50 років тому, і навіть візуально помітний їхній поважний вік: в багатьох місцях іржа уже “проїла” дірки.

Набагато ближче до завершення знаходиться будівництво скейт-парку навпроти ЦУМу. Ще близько тижня – і в екстремалів Чернігова з’явиться свій майданчик для розваг, тренування навичок і змагань.

Хоч він і називається СКЕЙТ-парк, кататися тут можна буде і на велосипедах BMX, і на самокатах. Спільнота чернігівських екстремалів брала активну участь у його створенні – подавали проєкт на бюджет участі, допомагали порадами тощо. Вони також слідкуватимуть за порядком і чистотою.

У скейтерів уже є плани щодо будівництва ще одного подібного парку, але поменше – у 13-й школі. Для цього їм потрібно буде подати проєкт на бюджет участі і виграти в голосуванні.