Факт-новини: оперативні сюжети

Фінансів на боротьбу з К-19 у місті достатньо

Featured Video Play Icon

Яким чином медична сестра, яка контактувала з хворою – робила забір матеріалу для аналізу – заразилася COVID-19? Відповідь на це запитання хотів отримали Чернігівський міський голова від начальника міського управління охорони здоров’я  на ранковій нараді у вівторок.

У Чернігові проведено комплексну підготовку медичних закладів міста до протидії COVID-19. Як повідомив Владислав Кухар, придбали і вже встановили у другій міській лікарні ще три апарати штучної вентиляції легень. Наразі їх вже  37. Це сучасне німецьке обладнання високої якості.

Якщо врахувати кількість ШВЛ апаратів у Києві та Чернігові та співставити  з кількістю населення, наше місто не поступається у цьому столиці, — підсумував мер.

Як повідомив керівник профільного управління, медичні заклади забезпечені усім необхідним для протидії інфекції.

Олена Лисенко, начальник фінансового управління ЧМР доповіла, що понад 2 млн. грн. розподілено по лікарнях на медикаменти, дезінфікуючи засоби. Вже використано 800 тис. грн, решта — за потреби. В. Атрошенко наголосив, що в бюджеті на протидію COVID-19 є 10 млн. грн., плюс 4,9 млн.грн. зекономлено на опаленні, 4,5 млн. залишилося на благодійному рахунку 2-ой міської лікарні. І попросив політиків, громадськість, стурбованих депутатів міської ради тематику фінансування боротьби з К-19 не розгойдувати, бо на це немає жодних підстав .