Факт-новини: оперативні сюжети

Сніжитиме до неділі

Featured Video Play Icon

П’ятниця , 12 лютого, шоста ранку. Чернігівці прокидаються, а комунальники ще навіть не лягали спати. На території КП « АТП 2528» проходить оперативна нарада за участі усіх відповідальних за прибирання міста керівників. За добу  навалило близько 30 сантиметрів снігу. Це значно більше середньодобової норми. І попри оновлену техніку, миттєво прибрати його по всьому місту не реально.

 В усьому світі, в найбагатших країнах не справляється комунальна техніка і це є нормально. Тому що можна вирішувати все що завгодно: придбати втричі більше техніки, найняти більше людей, але 290 з 365 днів ця техніка буде стояти, якщо ще й не більше. Це не раціонально і ніхто так не робить у світі, – зазначає міський голова.

Комунальники працюють у посиленому режимі. Основні сили кинули  на магістральні дороги аби забезпечити рух громадського транспорту.

   – Є норма опадів – вона дорівнює, якщо середній сніг, до 5 сантиметри на добу. Для цих нормативів ми забезпечені технікою і у нас всього вистачає. Коли 15-20 сантиметрів за добу – це піковий режим, – Владислав Атрошенко.

Комунальники  працюють по 15 – 17 годин на добу. Міський голова доручив керівникам забезпечити харчування на робочих місцях. А у разі потреби  залучати приватну техніку аби дістатися  і до приватного сектору.

– Пікова ситуація – ми винаймаємо у приватників 15 одиниць бульдозерів, грейдерів та іншої техніки і це є нормальний режим, прийнятний у всьому світі, – міський голова.

При цьому припарковані  вздовж доріг і у невстановлених місцях автівки заважають працювати снігоочисній техніці . Частина дороги залишається заметеною.

 Прошу всіх містян з повагою ставитися до погодної ситуації і не залишати техніку на вулиці. Тим хто цього не розуміє я кажу про те, що ми вимушені будемо зараз перерозподіляти бюджетні кошти і купувати евакуатор. Машину залишив – заплатив 2600 штраф, приїхав і забрав. Я вже точно бачу, що цей евакуатор в місті потрібний,  – додає Владислав Атрошенко.

Начальникам жеків і комунальних підприємств, які відповідають за чищення снігу в Чернігові, міський голова доручив не сидіти в кабінетах, а контролювати процес безпосередньо на вулицях в зонах своєї відповідальності.Міський голова подякував за роботу всім, хто працює над очищенням міста від снігу і звернувся до бізнесу, нагадуючи про необхідність чистити сніг біля їх закладів. Згідно з прогнозом синоптиків сніг ітиме до неділі. Далі будуть сильні морози без опадів – це дасть можливість комунальникам дочистити місто і вивезти замети