ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Весняна повінь на Десні: чи будуть підтоплення у Чернігові?

Featured Video Play Icon

Весняна повінь на Десні триває. Щодня вода прибуває на 1-15 сантиметрів. В Чернігові міський пляж «Золотий берег» вже майже повністю затоплений, і, як стверджують синоптики, вода скоро сягне Кордівки. Водночас до житлових будинків чернігівців вона не дійде.

-Негативні наслідки в районі Чернігова будуть не більші, ніж у минулому році. А то й менші. В прошлому році рівень був 650. І в цьому році ми очікуємо не вище 650-ти. 620-650, – зазначає начальник Чернігівського обласного центру гідрометеорології Роман Овсеєнко.

За прогнозами синоптиків, рівень води у Десні зросте ще на півметра-метр до кінця квітня. Цьому сприяють і тривалі дощі.

-Це дощі та весняна вода, яка рухається поступово з верхів’їв Десни. Це млява, але повінь. Весь сніг розтав і все потроху зібралося до Десни і рухається тепер до нас, – каже Роман Овсеєнко.

Похмура та дощова погода, яка спостерігається у Чернігові вже більше тижня, протримається у нашому місті ще щонайменше 10 днів.

-Ніхто нічого палити не зможе, дихати в місті буде чим. А не так, як звичайно, попалять траву, а в Чернігові дихати не можна, – зауважив начальник Чернігівського обласного центру гідрометеорології.

В обласному гідрометцентрі прогнозують також підтоплення повеневими водами прирічкових сіл у Новгород-Сіверському районі.