Факт-новини: оперативні сюжети

Меморандум з Урядом

Featured Video Play Icon

Уряд України,НКРЕ КП та НАК « НАФТОГАЗ України» прислухалися до позиції Асоціації міст України та підписали запропонований регіонами меморандум. Домовилися, що до кінця опалювального сезону вартість тепла та гарячої води підніматися не буде. Обговорювали меморандум онлайн. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко надав свої пропозиції до проєкту і підтримав його в цілому.

  • Що є корисним в Меморандумі . Це те, що різниця у тарифах буде погашена не за рахунок місцевих бюджетів, – акцентував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Для розуміння, на кінець опалювального сезону тільки АТ « Облтеплокомуненерго» матиме 600 мільйонів боргу перед НАК « Нафтогазом». І це , звичайно, може потягнути за собою неприємні наслідки для міста та його мешканців.

Тож міські голови пропонують знайти механізм для погашення боргу перед теплогенеруючими компаніями, які склалися за рахунок різниці у тарифах і почати все з чистого листа. При цьому у майбутньому корегувати тарифи автоматично у відповідності до зміни вартості їх основних складових.

Уряд погодився, що збитки комунальних підприємств, отримані від державного регулювання тарифів на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні, компенсують до 1 жовтня 2021 року.
Мінрегіон, Міненерго, НАК, АМУ спільно визначать фінансові джерела для цієї компенсації і розроблять відповідні законодавчі інструменти.