Факт-новини: оперативні сюжети

Щеплення для всіх. Нові пункти вакцинації відкриються у Чернігові

Featured Video Play Icon

  У Чернігові відкриють ще два додаткових пункти масової вакцинації населення проти корона вірусу . Запрацюють вони вже з цієї суботи, 10 липня, у торгово-розважальних центрах – ЦУМі та Голівуді. Про це на брифінгу у міській раді повідомив генеральний директор міської лікарні №2 Владислав Кухар.

Пункт вакцинації у Цумі планують відкрити на 1 поверсі, для проведення щеплень виділили спеціально-відведене місце, площею 160 квадратних метрів. Наразі там триває активна підготовка – проводять дезінфекцію приміщення, готують відповідне обладнання.

У «Голівуді» локація для масової вакцинації також розташовуватиметься на 1 поверсі у центральному холі біля сцени. Площа пункту займе аж цілих 220 квадратних метри.

Працювати пункти вакцинації будуть у вихідні дні, орієнтовно з 10 години ранку. Щепити будуть всіх бажаючих китайською вакциною Коронавак. Проте, якщо будуть охочі вакцинуватися і у будні дні, це питання розглядатимуть додатково. Відкриття додаткових пунктів вакцинації, за словами Владислава Кухара, має збільшити кількість вакцинованих і відповідно знизити рівень захворюваності у місті.

Нагадаємо, 19 червня у Чернігові запрацював перший центр масової вакцинації, який розмістився в актовому залі приміщення колишньої Деснянської районної ради, що на 5-ти кутах.До того ж, в усіх поліклініках міста працюють кабінети , у яких можна зробити щеплення. – по два кабінети вакцинації діють у першому і другому корпусах 2-ої міської лікарні, , один працює у четвертій лікарні , і один – у поліклініці третьої міської лікарні.Крім того, у місті працює 6 виїздних бригад, які проводять щеплення у трудових колективах, а мало мобільні групи населення мають змогу обслуговуватися на дому.