Новини

Віктор Ніколюк очолив Командування підготовки Сухопутних військ України.

Генерал-майор Віктор Ніколюк, який очолював ОК «Північ» і керував оборонною Чернігівщини у період активної фази війни на території області  залишив пост командувача ОК “Північ”.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook: «Передав бойовий прапор ОК «Північ» і повноваження командувача в надійні руки бригадного генерала Дмитра Красильникова та приступаю до обов’язків командувача підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ. Висловлюю слова подяки всім офіцерам, сержантам, солдатам із ким захищав Чернігівщину та Бахмут. Продовжуємо й надалі працювати задля нашої спільної мети — разом до Перемоги».

До структури Командування Сухопутних військ ЗСУ входять оперативні командування: «Захід», «Південь», «Північ» та «Схід».

Нагадаємо, Віктор Ніколюк народився 19 жовтня 1975 року. У 1996 році він закінчив Харківське гвардійське вище командне танкове училище, а у 2007-му — Національний університет оборони України імені Івана Черняховського. ОК “Північ” він очолював з 2021 року.

Віктора Ніколюка відзначено багатьма нагородами, серед яких — ордени Богдана Хмельницького III ступеня та Данила Галицького. В березні минулого року йому присвоїли звання Героя України.