НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Рятують від інсульту

Featured Video Play Icon

29 жовтня – Всесвітній день боротьби  з інсультом. В Україні щорічно реєструють  понад 120 тисяч  інсультів. Близько тисячі  геморагічних та ішемічних інсультів діагностують в Чернігові.  Три лікарні в місті –  перша, друга і третя  надають допомогу  пацієнтам із мозковими інсультами.  Вони  підписали з Національною службою здоров’я  пакети  медичних гарантій. У 2-й міській лікарні нині перебуває 18 пацієнтів з інсультом.

Ольга Федорова  каже,  неврологічне відділення 2 міської, де лікують інсультних хворих, заповнене. І, не зважаючи на складну ситуацію, яка склалася  в країні і місті  в зв’язку із захворюваністю на  COVID – 19, лікарня не відмовляє  у допомозі  пацієнтам, які звертаються сюди. Лікарка  застерігає –  людям  треба бути обізнаними з першими ознаками інсульту і якщо вони є, негайно звертатися за медичною допомогою.

За словами  Ольги Федорової, інсульт значно помолодшав. Якщо раніше реєстрували переважно  людей середнього і похилого віку з  такою хворобою, то нині до  категорії потерпілих від інсульту  потрапляють і молоді, і навіть юні  хлопці та дівчата віком від 18 років. Хвороба  залишається однією з основних причин смертності в Україні . Через інсульт люди  втрачають роки здорового життя та страждають від наслідків цієї недуги. Тому слід бути уважними і берегти своє здоров’я.