НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Інклюзивний креативний проект для молоді

Featured Video Play Icon

Інклюзивний освітній простір “Арсенал ідей”  став майданчиком  для роботи  інклюзивної креативної студії  для молоді «MICS 4U»( Майекс фо Ю).  Студія працювала  протягом  5 місяців цього року в  Чернігівському обласному молодіжному центрі. Відвідували її  20  осіб  віком від 14 до 24 років, серед яких   – і люди з інвалідністю.

Проєктом передбачено було  роботу з молоддю у трьох напрямках: арт-терапія; ілюстрація,  фотографія та робота в фотостудії. З учасниками працювали  коуч – мотиватори та тьютори  – викладачі  основних програм.

Марина Забара каже,  навчитися   створювати ілюстрації людям з інвалідністю   важливо. Це може бути не лише хобі, а й майбутній їх  заробіток. Реалізатори проєкту представили  міні – виставку робіт учасників  інклюзивної  креативної  студії. Тут    автопортрети, а також карти бажань.

Проєкт реалізований завдяки підтримці українського культурного фонду.  Його кошторис –  понад 490 тисяч гривень. Батьки дітей,з інвалідністю,  які до нього долучилися , залишилися в захваті.

Учасникам проєкту пощастило  – на  більшу частину його  заходів  обмежувальні вимоги суттєво не вплинули.У подальшому роботу не зупинятимуть. Працюватимуть  з молоддю в мобільній фотостудії.