Новини

«Легка робота в онлайн режимі»: шахраї виманили у чернігівки майже 120 тисяч гривень

Мешканців Чернігівщини закликають ретельно перевіряти оголошення в соцмережах про «легку роботу в Інтернеті» та не перераховувати невідомим особам кошти під приводом «закупівлі товару» і отримання «прибутку з відсотками».

Читайте також: За добу шахраї виманили у жителів Чернігівщини понад 100 тисяч гривень

За інформацією поліції Чернігівської області, вчора до них звернулася 25-річна чернігівка, яка повідомила, що невідома особа під приводом працевлаштування заволоділа її коштами у сумі майже 120 тисяч гривень.

Потерпіла пояснила, що в Інтернеті побачила оголошення про «легку роботу в онлайн режимі». Вимоги до майбутніх кандидатів були досить прості: вік від 20 років, жіноча стать, наявність мобільного телефону з доступом до Інтернету.

Чернігівка зацікавилася пропозицією, після чого їй написав невідомий, який представився «менеджером» однієї з всесвітньо відомих компаній з продажу товарів. Незнайомець надіслав жінці посилання на сайт, де вона створила власний електронний кабінет нібито для продажу товарів в онлайн режимі (речей домашнього вжитку, одягу тощо).

Умовою працевлаштування було спочатку поповнити свій «баланс» на сайті хоча б на невелику суму, щоб нібито «закупити товар». Роботодавець запевнив потерпілу, що ця сума швидко повернеться їй з прибутком. Чернігівка погодилася і відправила на сайт 150 гривень, після чого в кінці робочого дня отримала 200 гривень. Жінка ще двічі поповнювала «баланс» на такі ж невеликі суми і щоразу отримувала свій «відсоток від продажів», після чого вирішила заробити більше.

Потерпіла взяла кошти в кредит в кількох установах та відправила на рахунок незнайомця загалом близько 120 тисяч гривень. Однак після цього зв’язок з «менеджером компанії» зник, а її сторінку було заблоковано. Ні «прибутку з відсотком», ні відправлених коштів потерпіла вже не отримала. Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулася по допомогу до поліції.

Нині поліцейські розшукують причетного до шахрайства у рамках відкритого кримінального провадження.