ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Пункти Незламності: де у Чернігові можна зігрітися та зарядити телефон?

Featured Video Play Icon

Зігрітися, зарядити телефон, гаджет, під’єднатися до інтернету та отримати найнеобхідніші ліки. Свої пункти незламності, що можуть стати рятівним острівцем для містян на випадок, якщо росія залишить нас без світла та тепла, Чернігів вже розгорнув та зробив доступними 24 на 7. Їх облаштовують у наметах ДСНС, що мають охопити найбільші мікрорайони, та на базі комунальних закладів.

Фактично, це ті ж пункти обігріву, але підсилені джерелами резервного живлення, розетками, старлінками або вайфаєм, що можуть прийняти до півсотні людей одночасно. Загалом їх визначено по Чернігову 26, деякі з них ще доукомплектовують усім необхідним, а для забезпечення їх безперебійної роботи місто планує найближчим часом виділити пальне для наметів рятувальників та решти пунктів. Якщо буде вкрай – підставити своє плече зможуть і школи. На початку повномасштабного вторгнення росії вони стали рятівним прихистком для сотень людей і нині в їх укриттях також є ковдри, гарячий чай та можливість заживитися від мережі.

Обладнати подібні місця, що стануть точками стабільності та безпеки, можуть і самі чернігівці у своїх дворах, адже місто ще влітку закупило для їхніх багатоквартирних будинків генератори, лавки та ємності для води, зазначив Григорій Годун.

 На сьогодні, у всіх пунктах незламності є чергові, готові допомогти в будь-який час доби та день тижня. Адресу найближчого до свого помешкання можна знайти на сайті nezlamnist.gov.ua.