ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чи готові комунальники Чернігова до зими?

Featured Video Play Icon

Комунальне підприємство «АТП-2528» готове до проходження зимового періоду попри шкоду, завдану російським вторгненням. Хоча такої чистоти у місті, як в минулі роки, все ж не обіцяють.

Внаслідок потужного російського обстрілу під час боїв за Чернігів, парк техніки «АТП-2528» сильно постраждав і досі не вийшов на колишній рівень. Підприємству вдалося придбати 4 самоскиди та два трактори, але для повноцінної роботи треба ще хоча б стільки ж. Тому поки доводиться коригувати маршрути зимового прибирання.

Ще одна проблема, з якою стикнулися комунальники – висока ціна на сіль, з якої виготовляють суміш для посипання вулиць. Основним її постачальником раніше було місто Соледар, яке нині знаходиться на лінії фронту. Тому купувати сіль доводиться в Єгипті, Туреччині, Румунії. Її вартість в 5 разів вища за українську. Замість звичних 8 тисяч тонн «АТП-2528» планує придбати 2-2,5 тисячі.

Попри складнощі, в «АТП-2528» обіцяють не обділяти увагою жодну з вулиць Чернігова під час прибирання снігу. Комунальники лише просять містян не ставити свої автомобілі на узбіччях доріг, щоб техніка могла вільно рухатися.