ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Пухнастий антистерс та вірний друг: як взяти тваринку з Чернігівського ВСЦ

Featured Video Play Icon

Понад 400 чотирилапих. Саме стільки підопічних зараз перебуває у  Чернігівському ветеринарно-стерилізаційному центрі  “Крок до тварин”. Вони чекають на тих, хто подарує  їм справжню любов та підтримку. Їм дійсно потрібна опіка, але господарі мають усвідомлювати, що новий друг вимагає відповідального ставлення. Передусім аби забрати в оселю хвостатого улюбленця майбутнім господарям необхідно забезпечити тварині належні умови проживання та харчування. 

Щоб взяти у нас тварину людям потрібно по-перше визначитися зі своїми потребами і з  метою для чого їм потрібна тварина. Вони мають зрозуміти, що тварина – це велика відповідальність. Є певний відсоток людей, які звертаються до нас за твариною, а коли вони чують умови, що треба підписати  договір відповідального утримання, що тварину не можна годувати об’їдками зі столу. Їх це не влаштовує, – повідомила начальниця ветеринарно-стерилізаційного центру «Крок до тварин» Тетяна Діденко.

Як розповіла Тетяна Діденко, до кожної тварини завжди застосовується індивідуальний підхід. Адже через особливості розвитку або одержаних у минулому травм, не всі чотирилапі можуть жити у вуличних умовах. Наприклад, кота або маленького песика  віддадуть новим власникам лише якщо, ті зможуть надати хвостатим гідний притулок – у квартирі або приватному будинку. 

Собаку, яка важить менше 10 кілограм, ми не прилаштовуємо для проживання у дворі. У нас є собаки, яких можна утримувати і на прив’язі, але це має бути адекватна прив’язь, відповідної довжини, хороша будка і так далі, але таких собак мало. Більшість тварин прилаштовується без ланцюга. Котиків ми прилаштовуємо лише для проживання у квартирі, ну або в приватному секторі, в будинку, – зазначила Тетяна Діденко.

Навіть після того як  пухнасті  потрапляють у новий дім  та  повністю адаптуються, співробітники ветеринарно-стерилізаційного центру  підтримують постійний зв’язок з господарями, аби переконатися, що тварина цілком здорова та має задовільне  самопочуття. 

Ми намагаємося своїх підопічних за можливості контролювати, просимо фотографії. Люди мають бути готові, що ми будемо дзвонити, будемо просити фотографії. Спочатку частіше, потім коли все гаразд, рідше. Ми завжди раді коли люди дають зворотній зв’язок, – зауважила Тетяна Діденко.

Щоб особисто познайомитися з хвостатими друзями, необхідно попередньо записатися телефоном. Він зазначений на сторінках “Кроку до тварин” у соціальних мережах. Також там постійно публікують історії домашніх улюбленців, які потребують надійного прихистку.