Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові без опалення залишився один дитячий садок

Featured Video Play Icon

  Це – дошкільний навчальний заклад №66, що розташовується по вулиці Василя Прохорського. Температура повітря у групах, а їх тут 6, коливається від 12 до 14 градусів. Через холоднечу садочок відвідують менше половини дітлахів з усієї кількості вихованців, яких тут налічується 109.

З 4 жовтня у всіх дошкільних навчальних закладах Чернігова розпочався опалювальний сезон. Цей садочок – єдиний в місті, де опалення запустити так і не вдалося, повідомив під час ранкової наради в муніципалітеті начальник управління освіти.

Міський голова Владислав Атрошенко дав доручення терміново відреагувати на ситуацію у садочку і негайно вирішити цю проблему.

В управлінні освіти кажуть, найближчими днями в садочку проведуть батьківські збори, на яких запропонують варіанти розміщення дітей в інших закладах на період вирішення проблеми. Скільки часу дітям доведеться перебувати в інших садочках, не прогнозують. Запевняють, що відповідний моніторинг щодо наявності вільних місць у дошкільних навчальних закладах, які розташовуються поруч із садочком 66, вже провели.

66 садочок – не єдиний заклад у місті, де через відсутність процедури закупівлі газу є складнощі з підключенням опалення. Подібна ситуація і у стоматологічній поліклініці, що у районі малого Проспекту Перемоги , і у дитячій поліклініці, що на вулиці Рокосовського.

Загалом ситуація з газом у Чернігові контрольована. Технічно до опалювального сезону місто готове. Як тільки упродовж трьох днів середньодобова температура повітря становитиме +8 градусів, теплогенеруючі підприємства міста розпочнуть опалювальний сезон і тепло з’явиться в оселях чернігівців.