Факт-новини: оперативні сюжети

Про колесо огляду говоритимемо після виборів

Featured Video Play Icon

У Чернігівському туристично-інформаційному центрі Владислав Атрошенко зустрівся з істориками, археологами, представниками духовенства та активістами. Обговорювали можливість спорудження 30 –метрового колеса огляду в історичній частині міста. Присутні ділилися своїми думками щодо доречності встановлення атракціону на запропонованому місці – неподалік Катерининської церкви на Алеї героїв.

-Центральна алея – це буферна зона нашего національного історико-архітектурного заповідника, і поява тут великого оглядового колеса, на наше переконання, не зовсім доречне, – висловлюється професор кафедри історії України Олександр Коваленко.

-Безумовно, колесо огляду – це цікаво, коли можна оглянути міський центр, – продовжує дискусію археологиня Олена Черненко. – Обрана локація не дуже вдала для встановлення важкої металевої конструкції, оскільки там проходить рів Третяка, дуже глибокий, і ця конструкція може бути не стабільна. Там складна геологічна ситуація.

Громадськість запропонувала альтернативу. Іншу локацію, яка б, на їх думку, ще більше зацікавила туристів, – за «РАГСом».

-Звідти вигляд кращий: палац Полуботка, духовна семінарія, зачіпаємо Десну аж до Золотого берега, бачимо площу, сквер Хмельницького, від церкви Михайла й Федора до 5 кутів, – каже головний спеціаліст відділу туризму та промоції міста Олександр Бондар.

-Місце поблизу сучасного РАГСу  – більш футуристичне, – висловлює свою думку історик Андрій Царенок.

Вислухавши всі думки, Владислав Атрошенко зауважив, що жодних дій проти міста і волі мешканців він робити не буде, і ніякої шкоди історичній частині міста будь-якими новаціями теж ніхто не робитиме. Інші варіанти локацій розглядатимуться і вивчатимуться. В цьому питанні ніхто нікуди не поспішає. Місто його ще вивчатиме і тільки після детальної комп’ютерної візуалізації робитимуться наступні кроки.

-Ніхто нікуди не поспішає, – каже мер. – Повинна бути ідентична точка – комп’ютерна модель того, що будується. Щоб ми могли з будь-якої точки побачити, який  буде вид. Наприкінці зустрічі очільник міста повідомив, що до проведення місцевих виборів це питання поки знімається з порядку денного. Зокрема, для того, щоб прибрати будь-які маніпуляції. Повернуться до нього вже після 25 жовтня.