Факт-новини: оперативні сюжети

Де на Ремісничій висадять дерева

Featured Video Play Icon

Це вулиця Реміснича на ділянці  від вулиці Мазепи до Проспекту Перемоги. Рік тому   тут почали повну реконструкцію. Усе робили чітко за проєктом  – спочатку розширили,  а потім зробили  двосторонній рух та стоянки  для авто. Такі масштабні роботи потребували заміни мереж  та    видалення  дерев.   Але місцеві жителі хочуть, аби   перед  їхніми вікнами росли дерева. Це складно у зв’язку  із прокладанням під землею багатьох комунікацій. Аби розібратися в непростому питанні,  вулицю  ще раз особисто  перевірив  Владислав Атрошенко.

-Сьогодні  те,  що вулиця стала іншою, людей  мало цікавить,  вони відкривали балкон, у них було перед балконом дерево, – каже мер. – Зараз дерева немає. Незручно. І вони, по суті, праві. Ми намагаємось сьогодні вирішить питання.

Очільник міста разом із  начальником  управління  житлово-комунального господарства та керівником  КП “Зеленбуд” оглянули  можливі місця для  розміщення нових дерев. Частково проблему тут  уже вирішили. Крім катальп, вздовж вулиці попередньо вже  висадили  молоді  клени, частково за рахунок  паркомісць.

У місті нині діє програма відшкодування знесених дерев, каже Владислав Атрошенко. На місці старих зелених насаджень  у  Чернігові найближчим часом  будуть висаджувати нові, які мають вік   не менше 5 років.

-На Гончій ми зараз висадили десятирічні липи. Відсотків 90 – 100, що  всі дерева приживуться. Вони будуть однакові, красиві. Мета є – зробити місто в усіх напрямках кращим в Україні: кращі дороги, кращі тротуари, кращі велодоріжки, краща інфраструктура, кращі зелені насадження.

За словами Владислава Атрошенка, в  найближчий час  в Чернігові  висадять  близько 340  молодих  дерев. Ще згодом  замінять  декілька  тисяч старих та хворих дерев  на нові.

Для того, аби робити позитивні зміни в місті, потрібно мати і якісний кадровий потенціал, наголошує Чернігівський міський голова.

-Наступна каденція, якщо люди довірять, деякі треба робити кадрові зміни, – каже міський голова. –  Я про це попереджаю. Реально, на жаль, ну це так. Тож для розвитку Чернігова в майбутньому  меру потрібні надійні помічники, які будуть  самовіддано працювати на благо міста.