Новини

Поліція Чернігівщини доставляє допомогу мешканцям прикордоння і вмовляє евакуюватися

Співробітники Новгород-Сіверського райвідділу поліції відвідали родини з дітьми у ряді населених пунктів вздовж кордону з росією. Кожній сім’ї поліцейські передали набір гуманітарної допомоги та закликали громадян з дітьми евакуюватися до безпечніших громад.

Читайте також: Із САУ та мінометів окупанти обстріляли дві громади на Чернігівщині

Гуманітарна допомога дозволяє нам виживати. У нас тут в побутовому плані життя складне, бо усе дорожчає. А ще ж обстріли чути постійно. Як почне бахкати за селом, діти бояться, шукають, де сховатися, — каже Галина, мати сімох дітей віком від шести до чотирнадцяти років.

Цього разу поліцейські Новгород-Сіверщини відвідали вісім родин, де виховуються загалом 18 дітей. Вони мешкають у чотирьох селах, які всі розташовані на відстані менше 10 кілометрів до кордону з агресором.

Кожній сім’ї поліцейські доставили продуктові набори та засоби гігієни, теплі ковдри, а декому й матраци – необхідні речі зібрали ніжинські волонтери. І обов’язково поліцейські везли усім свіжий хліб, бо його в ці села привозять щонайкраще раз на чотири дні.

– Дякую поліцейським Новгород-Сіверського району, що дбають про нас.  Приємно, що пам’ятають про наше маленьке село і людей в ньому, і приїздять до нас вже не вперше, — каже Лілія, молода мати з найвіддаленішого з відвіданих сіл.

Також поліцейські знову озвучили мешканцям прикордоння пораду подбати про безпеку дітей та виїхати у безпечні місця, де нема обстрілів з боку російських військ. Правоохоронці наголосили, що і поліція, і місцеві органи влади нададуть родинам всю необхідну допомогу в евакуації.