Факт-новини: оперативні сюжети

Працювали під вогнем: чернігівських газовиків привітали з професійним святом

Featured Video Play Icon

11 вересня професійне свято працівників нафтової, газової, нафтопереробної промисловості та нафтопродуктозабезпечення України. А наші газівники приклад мужності. Адже з перших днів “широкої” війни більшість з них прийняла рішення не залишати свій фронт, а забезпечити населення Чернігівщини таким необхідним в холодні березневі дні – блакитним паливом. Тому 90 відсотків населених пунктів були з газом.

Працювали під вогнем. Олександр Кондрацький слюсар Ніжинського відділення Бобровицької дільниці села Нова Басань на підприємстві вже 15 років. Його селище було місяць в окупації, орки забороняли виходити навіть з дому. Тому ліквідовувати аварії, а це витоки газу, доводилося в телефонному режимі, або навіть ризикуючі власним життям.

Щодо тих працівників які виїхали , голова правління Алла Ярова зауважила, що майже 100 відсотково люди повернулися на роботу, окрім тих, хто наразі служить в Збройних Силах України, а це 85 чоловік. За ними зберігається робоче місце та середня заробітна плата. Тим співробітникам, які втратили житло, або їх будинки зазнали руйнувань підриємство виплатило від 5 до 100 тисяч гривень матеріальної допомоги. Окрім цього керівниця подякувала своєму колективу, який щодня був на посту та зауважила, що саме завдяки їх злагодженим діям сьогодні змогли відновити газозабезпечення 42 тисячам споживачам. Чернігівський міський голова каже, під час бойових дій робота між владою міста та “Чернігівгазом” була злагодженою. Владислав Атрошенко привітав всіх зі святом та вручив відзнаки кращим.

Наскільки цінна робота газівника більшість дізналася під час війни, наголошує перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш, і додає – раніше, цих старань більшість не помічала, тепер все буде напаки.

Самі ж газівники кажуть, їх робота в період бомбардувань Чернігівщини майже на 100 % залежала від працівників ДСНС та звісно ж наших захисників, які героїчно відстоювали регіон. На згадку про те, що довелося пережити разом у важкі часи Дмитро Красильников – бригадний генерал ОК ” Північ ” приніс подарунок від хлопців, які вони зробили своїми руками.