Новини

Віддали життя за Україну: Чернігівщина попрощалася з двома воїнами

Сьогодні Чернігівщина попрощалася з двома Захисниками – Сергієм Лозовим та Романом Кубаєм, які загинули у бою за свободу та Незалежність України!

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Читайте також: На Чернігівщині попрощалися з двома воїнами-героями

Сергій Лозовий родом з Прилук,  з початком повномасштабного ворожого вторгнення вирішив долучитися до складу військової частини А7014. Тут ніс службу на посаді старшого навідника реактивного артилерійського дивізіону.

На жаль, 3 серпня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Мар’їнка на Донеччині підрозділ Сергія потрапив під ворожий артилерійський обстріл. Наш земляк отримав поранення несумісні з життям… Вдома у нього залишилися мати Ніна Михайлівна та дружина Олена.

Роман Кубай народився 29 лютого 1993 року у селищі Гербіно на Одещині. У 2015-2018 роках Роман вперше проходив військову службу за контрактом та був безпосереднім учасником АТО. З 2018-го продовжив контрактну службу, тож про повномасштабне вороже вторгнення дізнався вже будучи у лавах Збройних Сил України. Разом з побратимами Роман давав гідну відсіч загарбнику, борючись за світле майбутнє рідної землі.

На жаль, 9 березня під час виконання бойового завдання в районі міста Ізюм на Харківщині Роман Кубай загинув… 14-го березня його поховали на місцевому кладовищі смт Слобожанське Дніпропетровської області. Сьогодні ж відбулося перепоховання загиблого Захисника у селі Бірківка Корюківського району.

У цей день рідні та близькі, друзі та побратими Романа та Сергія провели їх в останню путь, вшанувавши світлу пам’ять воїнів та востаннє попрощавшись з ними.