Факт-новини: оперативні сюжети

Пленум ветеранів. Хто отримав нагороди?

Featured Video Play Icon

  12 серпня, вперше за період карантину, у Чернігові пройшов пленум обласної організації ветеранів України. У сесійній залі обласної ради зібрались представники ветеранської спільноти з усієї області, а також представники органів місцевого самоврядування.

Ветеранське об’єднання створене у 1987 році. Це одне з найбільших громадських формувань в області. До нього входять 160 тисяч осіб – це ветерани другої світової війни, Афганістану, учасники бойових дій в АТО/ ООС, а також ветерани праці. Всього 1100 первинних організацій.

Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако привітав делегатів пленуму від імені міського голови Владислава Атрошенка. Він зазначив, що в Чернігові проживає 67 ветеранів Другої світової війни, ще два роки тому їх було майже 200. Зупинився на тому, як влада співпрацює з міською організацією ветеранів.

Представники ветеранських організацій ОТГ говорили про шляхи взаємодії з органами влади щодо соціального захисту ветеранів різних категорій і пенсіонерів в умовах проведеної децентралізації. Активістів ветеранського руху нагородили почесними відзнаками від облдержадміністрації, обласної і міської рад.