Факт-новини: оперативні сюжети

Як спонукати молодь жити і працювати у Чернігові

Featured Video Play Icon

Більше 60 відсотків представників української молоді готові поїхати на заробітки за кордон хоч сьогодні. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного групою “Рейтинг”. Їх представили 12 серпня в обласному молодіжному центрі на зустрічі “Скажи своє слово”.

На думку представників місцевого самоврядування Чернігова та експертів, привабити молодь залишатися у нашому місті на роботу і проживання можна двома шляхами. Перший – дати їй більше можливостей впливати на життя міста. У Чернігові для цього є дві молодіжні ради, а також бюджет участі.

Окрім цього експерти вважають, що важливо підтримати молодь у започаткуванні власної справи. У Чернігові заснувати бізнес не складно – про це свідчить високий індекс конкурентоспроможності, який отримало наше місто. До того ж, новоспечені підприємці можуть звернутися до агенції регіонального розвитку Чернігівської області.

Хороший бізнес-план, за словами Юлії Дарницької, значно підвищує шанси потенційного підприємця знайти інвесторів та успішно вийти на ринок.