Факт-новини: оперативні сюжети

У зелених зонах Чернігова – новації

Featured Video Play Icon

На міських клумбах висаджують багаторічні рослини. До цього на квітниках обласного центру для озеленення використовували однорічні культури, таку ж висадку практикують вперше. Ольга Килип працює з самого ранку. Сьогодні разом з колегами висаджує нові кущі та злаки на розподільчому колі по вул.Ремісничій біля Воскресенської церкви. Роботи, каже жінка, багато, адже процес пересаджування не простий.  

-Ці трави, квіти повинні добре прижитися, каже Ольга. – Тому що вони висаджуються з горшиків, оджразу поливаються, додаємо мініральні добрива, засипаємо землею, але змішуємо з піском

Такий вид озеленення нині дуже популярний. Ці культури стійкі до сонця, високої температури, не вимагають частого поливання, не вимерзають за наших погодних умов. До того ж, догляд за ними простіший, адже їх вже не доведеться висаджувати кожен рік. Оцінили зелену красу і чернігівці. Багаторічними рослинами і злаками клумби оновили вже на бульварі по пр. Миру навпроти 1 школи, у новому сквері, що розташований на перехресті пр. Перемоги та вул. Кирпоноса, біля Міського палацу культури та поблизу Воскресенської церкви. Наразі роботи тривають. Найближчим часом зелена краса з’явиться на Алеї героїв і у сквері імені Богдана Хмельницького.