НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Майже 50% чернігівців вакцинувалися від Covid-19

Featured Video Play Icon

Ситуація з коронавірусом у Чернігові залишається складною. Хоча показники за кількістю випадків, порівняно з минулим тижнем, дещо зменшилися, рівень захворюваності продовжує бути високим, наголошують лікарі.

Як показує практика, чернігівці, які зробили щеплення від ковід -19, переносять захворювання у легкій формі. Серед пацієнтів стаціонару вакцинованих майже немає. Така ж ситуація із хворими, що лікуються амбулаторно. Тож, єдине, що нині може захистити від страшної недуги і зменшити ризики ускладнення – це вакцинація, наголошують медики. Наразі у Чернігові щеплення зробили майже 50 відсотків населення. Щодоби вакцинується більше 2 тисяч людей. Для імунізації доступні всі вакцини, які є в Україні – Пфайзер, Астрозенека, Короновак. Днями до регіону надійшла Модерна, поставки якої припинилися у серпні.

Аби подолати коронавірусну хворобу і здобути колективний імунітет, потрібно досягти 70% показника щеплень населення. До початку 2022 року за умови відповідального ставлення чернігівців до вакцинації, є шанси наблизитися до цих показників. Нині в обласному центрі працюють 4 центри масової вакцинації населення – в ТРЦ Голлівуд, ЦУМі, у приміщенні обласного Молодіжного центру та Чернігівської обласної ради. На вихідних додається і 5-й центр для проведення щеплення, розташований у будівлі колишньої Деснянської районної ради, що на 5-ти кутах.

За прогнозами фахівців, якщо кампанія з щеплення в такому дусі триватиме і надалі, протягом 10 наступних днів захворюваність може піти на спад.