Факт-новини: оперативні сюжети

Патріотичні пісні лунали на конкурсі «Поклик серця»

Featured Video Play Icon

12-й відкритий міський фестиваль-конкурс української патріотичної пісні “Поклик серця” назвав своїх лауреатів. Цьогоріч 37 солістів та ансамблів стали володорями перших премій та Гран-прі. На гала-концерті, що відбувся у клубному закладі “Центр культури та мистецтв”, нагороди переможцям вручили секретар міської ради Олександр Ломако і начальник управління культури та туризму міськради Олександр Шевчук.

Незважаючи на те, що конкурс цьогоріч проводився у режимі онлай, бажаючих стати його учасником не бракувало. Надійшло майже сто заявок з Чернігова та районів області. Організатори відмічають якість конкурсних відеоматеріалів та високий виконавський рівень. Діти включили до свого репертуару пісні про Україну, про наших захисників-Героїв. Мама Саші Лобур розповіла про конкурсний номер своєї доньки.

Прикладом і натхненником для своїх учнів є Альона Москаленко. Викладачка школи мистецтв при музичному коледжі посіла перше місце з піснею “Чорна квітка”. Дружина військового, учасника ООС не випадково заспівала саме її.

Гран-прі конкурсу уперше за час його проведення виборов музичний колектив-ансамбль народної музики “Граймо”. Для конкурсного виступу він підготував нову пісню про рідне місто “Чернігівське небо”, яку написав керівник етно-гурту Володимир Приходько.

Традиційний конкурс “Поклик серця” є безкоштовним та доступним, як для аматорів сцени, так і для професійних виконавців незалежно від віку. Конкурс формує смак та попит на патріотичні пісні, сприяє зростанню виконавської майстерності.