ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Озеленення Чернігова: на міських клубах з’являються літні композиції квітів

Featured Video Play Icon

На зміну тюльпанам і гіацинтам – петунії, троянди та гортензії. Працівники Зеленбуду щодня створюють квітучі оази в Чернігові. І кажуть, працюють на совість аби місто залишалося зеленим і доглянутим. Цими днями вони викопали цибулини весняних квітів, які милували око чернігівців і гостей міста весною, та почали висаджувати рослини, що прикрашатимуть місто влітку. Одним з етапів благоустрою стало озеленення скверу Магдебурзького права. 

Вже почали старт на тій неділі, це в нас була Катеринка, на ромбах ми висадили петунію, там в нас цинерарія. В принципі ми вже висадили термочаші, продовжуємо далі вивішувати їх по місту, скоро вже будемо закінчувати, – розповіла , інженер садово-паркового господарства КП “Зеленбуд” Катерина Шевель.

Також фахівці з озеленення вже завершили висаджувати однорічні квіти біля Катерининської церкви та Вузького бульвару на проспекті Миру, або так званій стометрівці. По вулиці Шевченка з’явилася нова клумба з багаторічниками. На проспекті Левка Лук’яненка  завершили посадку кущів троянд, хвойних рослин, зокрема, туй, а також кущів гортензій та спіреї.

І далі плануємо висаджувати однорічники по місту в наших головних парках: Богдана Хмельницького і бульвар Проспект миру, на афганці, вокзал наш, за містом ну і так потрошки будемо збагачувати, – зазначила Катерина Шевель.

Концепція озеленення містянам подобається, адже благоустрій Чернігова відбувається не тільки в центрі, а й у спальних районах.

Я ось йду, ці квіти, ця зелень вона мене радує, мені хочеться жити, це знаєте, як десь промінь сонця в душу українця. Навіть не зважаючи на те, що у нас зараз в країні війна, але я вважаю, що це дуже необхідно для нас зараз, – каже Анастасія, чернігівка.

Ну, по місту я скрізь хожу, дуже гарне місто стало, набагато краще ніж було, за останні 3-4 роки. Чудово, озеленення, прекрасне. Відпочиваємо душею,приходимо, насолоджуємося, – підкреслила Наталія.

Завершити роботу планують протягом місяця. Зазначимо, що комунальники навіть під час активних бойових дій у лютому-березні минулого року продовжували доглядати за рослинами, наводити лад та зберігати красу міста. 

Дуже охайний вигляд міста, це візитівка. Коли заїжджаєш і бачиш, що місто прибране, щось в ньому квітне, щось в ньому відбувається, то хочеться сказати: “Все, в нас життя є, життя йде!”, – наголосила інженер садово-паркового господарства КП “Зеленбуд” Катерина Шевель.

Роботи у зеленбудівців багато. Нині ж за всіма насадженнями доглядають фахівці: вони здійснюють їхній полив та підживлення добривами.