ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Новий тролейбусний маршрут запрацює у Чернігові з 16 січня

Featured Video Play Icon

Найдовший тролейбусний маршрут, що об’єднає колишній 6 і 8 та сполучить райони Масанів, Любецької, Нафтобази, Лісковиці, Шевченка, Левка Лук’яненка і центру міста. Під назвою “8т”, курсуючи від вулиці Незалежності до другої лікарні і охоплюючи всі названі точки, він має запрацювати у Чернігові вже від понеділка, 16 січня. Рішення про його створення у четвер, 12-го, підтримали на засіданні виконавчого комітету.

І той маршрут, і той вони не були занадто цікавими, рентабельними, тобто це були більше соціальні маршрути. І тому це експериментальна така ситуація. Як він себе покаже, ми побачимо згодом, але на сьогоднішній день ми плануємо, щоби мешканцям було зручно, зробити інтервал в районі 12-14 хвилин, це загалом потребує 10-12 одиниць на маршруті, – зазначає начальник КП “Чернігівське тролейбусне управління” Руслан Ємець.

Питання злиття двох маршрутів виникло ще кілька років тому, однак це було технічно неможливо через відсутність тролейбусної лінії на перехресті вулиць Толстого та Івана Мазепи, що б дозволяла електротранспорту повертати праворуч із Толстого, а також у зворотному напрямку. Так як проєкт виконання робіт уже був замовлений, при відновленні зруйнованої внаслідок ворожих обстрілів мережі від танку до нафтобази вирішили і вищезгадану проблему, і до кінця 2022-го завершили всі монтажні роботи.

Згідно цього проєкту ми зробили роботу таким чином, щоби перехрестям Мазепи-Толстого тролейбус міг рухатись у будь якому напрямку. На сьогоднішній день всі роботи майже виконано, лишились там деякі нюанси – проїхати, зробити випробування лінії тролейбусної, як він буде рухатися, це ми плануємо сьогодні-завтра зробити і якщо все нормально, з понеділка запустити саме цей маршрут , – уточнює Руслан Ємець.

За словами очільника ЧТУ, у разі виявлення технічних неполадок за день-два їх зможуть усунути і випустити тролейбуси на маршрут від початку наступного тижня. Що ж стосується подальшого відновлення знищеної росіянами контактної мережі, то в планах комунального підприємства на найближчий час – прокладання ліній до КСК, а також до мікрорайону ЗАЗ, включно з кінцевою зупинкою і всією необхідною інфраструктурою.