ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Негода на Чернігівщині: як ліквідовували наслідки циклону

Featured Video Play Icon

Циклон, який прийшов з боку країни-агресорки, впродовж вихідних наробив лиха на Чернігівщині. Негоду викликав рух повітряних мас з території росії та потік холодного вітру з півночі, зазначили синоптики. Буревій, що пронісся містом та областю, повалив чимало дерев, тож до ліквідації наслідків долучилися як надзвичайники, так і працівники КП “Зеленбуд”.

За минулі вихідні рятувальники ГУ ДСНС України у Чернігівській області 5 разів залучалися для проведення робіт з прибирання повалених дерев з проїжджих частин доріг та прибудинкових територій у Чернігівському, Корюківському районах та у місті Чернігів, – повідомила речниця ГУ ДСНС Катерина Яриловець.

У неділю, вулиця Льотна, 19, там переламалася береза і впала на проводи, так що постраждалих немає, пошкоджень теж не було. Наша бригада оперативно виїхала, зрізала дерева. Сьогодні зранку у нас уже були заявки з кол-центру, але це, в основному, центральні парки і сквери. На Валу у двух дерев були зламані гілки, а такого масового падіння дерев не було у місті, – додав головний інженер КП “Зеленбуд” Олександр Москаленко.

Минулої суботи погіршення погодних умов на території області спричинили аварійні відключення в електричних мережах. За даними “Чернігівобленерго”, протягом вихідних їх сталося 157. Аби повернути електроенергію споживачам, аварійно-відновлювальні бригади оперативно усували усі пориви мереж.

Станом на зараз залишається ще в нас відключено 13 ліній 10 кВ, це близько 3500 абонентів, переважно це залишається у нас Новгород-Сіверський, Семенівський та Ріпкінський райони. В місті Чернігові аварійні відключення у зв’язку з негодою були тільки вчора у нас, 8-го числа, ввечері, це район Півці. Там було знеструмлено порядка трьохсот споживачів, на даний час вони вже заживлені, – зазначив заступник технічного директора з низьковольтних мереж АТ “Чернігівобленерго” Сергій Переверза.

У четвер, 12 жовтня, у Чернігівській області також очікуються пориви вітру, а тому рятувальники закликають громадян триматися якомога далі від великих дерев, рекламних щитів та ліній електропередач. У разі виникнення надзвичайних ситуацій – телефонувати в службу порятунку за номером 101. Поступове зниження температури синоптики прогнозують на найближчі два дні, а в середу-четвер стовпчик термометра почне підніматися до 20-ти градусів тепла.