ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Підтримка постраждалих: мешканці приватних будинків Чернігова отримають матеріальну допомогу

Featured Video Play Icon

У Чернігові мешканці приватних будинків, які постраждали внаслідок агресії рф, отримають від міста разову матеріальну допомогу. Сума виплати залежить від того, на скільки пошкоджена оселя. Порядок виплати встановлює Програма, яку затвердили на засіданні виконкому Чернігівської міської ради 9 серпня. Начальниця фінансового управління Олена Лисенко розповіла, про які саме суми йдеться і що треба зробити аби отримати допомогу.

Власники приватних будинків, які зруйновані повністю або частково, мають написати заяву до відділу звернень громадян, доклавши до неї копії паспорту, ідентифікаційного коду, документів, що підтверджують право власності на приватний житловий будинок, реквізити рахунку, на який може бути перерахована матеріальна допомога, інформаційне повідомлення про пошкодження або знищення житла, в тому числі на порталі “Дія”, і копію акту візуалізації огляду пошкодженого об’єкта.

Під час бойових дій знищено та пошкоджено більше восьмисот шістдесяти багатоквартних будинків, а також понад дві тисячі приватних. Раніше міська рада виділила кошти на ремонти багатоповерхівок, а також затвердила Програму для виплати часткової компенсації малозабезпеченим на заміну вікон. Черга допомогти мешканцям приватного сектору, які також постраждали від російської агресії.

Це не відшкодування збитків, а підтримка в скрутній ситуації, зазначив Владислав Атрошенко. Міський бюджет не має можливості повністю компенсувати втрати. До того ж, питання відшкодування втраченого майна – обов’язок держави, наголосив міськимй голова.

Не зважаючи на діру в бюджеті, місто намагається підтримувати всі категорії постраждалих. На переконання Владислава Атрошенка, так буде справедливо.

На реалізацію Програми надання разової матеріальної допомоги мешканцям приватних будинків, знищених внаслідок військової агресії, з міського бюджету виділено 50 млн. грн.