Новини

Лайфхаки просування своїх матеріалів у Facebook та Instagram відтепер знають чернігівські медійники

 Як охопити велику кількість людей, зібрати мільйонні перегляди та лайки у Facebook та Instagram відтепер знають чернігівській журналісти.

Комунікаційна менеджерка незалежної розслідувальної агенції «Слідство.Інфо» Тетяна Колісник поділилася з медійниками практичними інструментами, що полегшують промоцію журналістських матеріалів на різних digital-платформах.

Читайте також: АМУ звернулася до Уряду щодо компенсації підприємствам тепло- та водопостачання різниці в тарифах

Під час онлайн-тренінгу, який організував хаб «МедіаБаза. Чернігів», журналісти дізналися першочергові кроки якісного ведення соціальних мереж та тонкощі складання смм-стратегії. Також, медійникам розказали про найпоширеніші типи контенту, які використовують ЗМІ для публікації у соцмережах.

Найголовніше, на чому наголосила Тетяна Колісник, аби відрізнятися від інших медіа, необхідно робити свій власний та унікальний контент і для кожної соціальної мережі окремий. Також, за її словами, 80% контенту ЗМІ у соціальних мережах має бути інформативним, а 20% – «поле для творчості» смм-менеджерів.

На цьому занятті тренерка приділила більшу увагу саме Facebook та Instagram. Зокрема, Тетяна Колісник зауважила, що просувати своїй матеріали на цих платформах без фінансових вкладів дуже важко. Водночас, 50$ на місяць вистачить, аби зробити гарну рекламу у Facebook та залучити нових читачів.

Ще однією новинкою для присутніх стало те, що у Facebook можна монетизувати свої відео і заробляти на цьому доволі непогані кошти для редакції.

Тетяна Колісник розказала чернігівським медійникам переваги і недоліки Instagram та алгоритм, за яким у цій соцмережі варто публікувати новинний контент.