Факт-новини: оперативні сюжети

Навчання в умовах війни: як тривають ремонтні роботи в закладах освіти Чернігова?

Featured Video Play Icon

Безпека дітей передусім. Керманич міста відвідав вже третій із 7-ми запропонованих до відкриття дитячих садочків. Нагадаємо, 2,5 тисячі чернігівських малюків вже готові відвідувати дошкільні заклади. Якщо їх буде більше, розглядатимуться інші об’єкти, обов’язковою умовою роботи яких є наявність бомбосховища, аби в разі тривоги малеча могла сховатися. Чітко визначити кількість дітей – таке розпорядження поставив Владислав Атрошенко перед очільником управління освіти міської ради .

І вирішувати це питання потрібно швидше, наполягає очільник міста. Аби не виникло іншої проблеми – дефіциту підрядників, оскільки через тиждень-два вони повинні заходити на ремонти будинків. Цей садочок має намір набрати 210 дітей. Його укриття, площею 140 квадратних метрів, повністю облаштоване, тут навіть підготували кімнати для комфортного перебування.

Бомбосховище відповідає всім нормам. Єдине, наразі вирішується питання роботи туалетів.

Не завершені і деякі ремонтні роботи, залишається доставити склопакети та докласти плитку, яка посипалася після рашистського удару по однієї із спортивних шкіл, що поруч.

Окрім дитячих садочків мер міста оглянув школи, адже пріоритетом наразі є навчання офлайн і належна підготовка майбутніх випускників до вишів. В першу чергу відкриватимуться заклади, де пошкодження є не дуже критичними і до 1 вересня їх можна відновити.

В цьому закладі укриття також відповідає всім нормам. Наступна школа, яку ревізував Владислав Атрошенко, до війни приймала 1000 учнів. Наразі очікувана кількість – 900 школярів, працювати планують у дві зміни. Укриття обладнане та оснащене всім необхідним для проведення уроків.

Найбільше керманича міста вразила майстерня, точніше той ідеальний порядок, в якому вона утримується.

Підсумовуючи побачене Владислав Атрошенко наголосив, що місто готове розпочати належний навчальний процес навіть в умовах війни, адже не дивлячись на небезпеку, Україні потрібні талановиті і грамотні люди.