Факт-новини: оперативні сюжети

Економічний форум «Чернігівщина.Країни Балтії.Регіональний вимір» відбувся у Чернігові

Featured Video Play Icon

Залучення інвесторів та налагодження бізнес-партнерства з країнами Балтії обговорювали 21 жовтня на економічному форумі «Чернігівщина.Країни Балтії.Регіональний вимір». Захід зібрав близько 100 учасників – серед яких керівництво області, очільники дипломатичних установ обох країн, представники торгово-промислових палат, бізнес-структур та об’єднаних підприємців.

Говорили про експортний та інвестиційний ресурс області, вивчали особливості експорту до країн Балтії, шукали шляхи реалізації спільних взаємовигідних проектів.

Очільник Чернігівщини В’ячеслав Чаус презентував економічний потенціал регіону. Він зазначив, що наша область – багаторесурсна і приваблива, до того ж,  державою створені сприятливі умови  для інвестування в Україну, зокрема і в Чернігівщину.

Наразі Чернігівська область має партнерські відносини більш ніж зі 120-ма країнами світу. Проте співпраця з країнами Балтії – давня і успішна історія. Нинішній форум має на меті поглибити ці стосунки. За перше півріччя поточного року обсяг прямих інвестицій в економіку області склав 488,9 мільйона доларів. Інвестують в підприємства Чернігівщини бізнес-партнери зі 42-х країн світу. Такий потенціал високо оцінили Надзвичайні і повноважні посли Литви та Латвії.

Як зазначила голова Чернігівської обласної ради, сьогоднішній день може стати початком для  можливості  відкриття  нових ринків та перспективних напрямків співробітництва.

«Якщо це відбувається на рівні нашої столиці – це одне, коли це відбувається на Чернігівщині і присутні вельмишановні гості держав, які постійно нам допомагають – це дуже важливо .Ми з вами працюємо в період серйозних реформ .Одна з самих вдалих реформ, на мій погляд – це реформа децентралізації,  і якраз на прикладі Балтійських країн ми свою реформу якраз втілювали  в життя», – зазначила Олена Дмитренко.

Учасники форуму  сподіваються, що вже найближчим часом контакти між представниками влади та бізнесу з обох сторін дадуть позитивний результат і стануть рушійною силою, яка призведе  до зростання економік Чернігівської області та країн Балтії.